Aniventure 2012 Gaming Events [Update]

С наближаването на месец септември е време и за най-големият фестивал по модерна японска култура на годината – Aniventure 2012.

След като миналата година фестивала беше проведен в рамките на On Fest, тази година решихме да го направим самостоятелно както преди, за да запазим идентичноста и цялосното азиатско усещане на фестивала.

Aniventure 2012 ще се проведе на 1-2 септември в Party Center 4km.

Разбира се в рамките на събитието както повелява традицията ще има турнири и свободна игра на конзолни и ПЦ игри.

За момента мога да обява файтинг игрите, които са решени като заглавия и график. През идните дни ще бъдат обявени и заглавията за PC както и останалата част на гейминг контента. Тук е мястото да изкажа специални благодарности на фирма Пулсар за любезно оказаната материална и техническа подкрепа. Без вас много трудно щяхме да се справим!

Ето и условията за двете игри:

Street Fighter X Tekken

– Формат 1v1.
– Платформа – PlayStation 3.
– 2 от 3 рунда, 2 от 3 игри. Който първи спечели 2 игри продължава напред.
– Финалите и полуфиналите са на 3 от 5 игри. Който първи спечели 3 игри е победител.

-DLC героите ще бъдат налични на минимум 1 конзола.
– Директна елиминация, без групи и losers bracket.
– Базова настройка на таймера.
– Свободна настройка на бутоните. Който има желание може да ползва собствена периферия, пад или аркейд стик.
– Играчите се разбират помежду си за 1p, 2p страна. Ако те не могат да се разберат, съдията решава въпроса чрез хвърляне на монета или друг подобен метод.
– Натискането на пауза или PS бутона по време на игра е забранено. Ако това се случи по случайност съдията внимателно разглежда обстоятелствата, при които това е настъпило и може да отсъди служебна загуба в съответната среща за играча натиснал пауза.
– Настройките на копчетата и проверката им става преди началото на играта.

ЗА ИГРАЧИТЕ НА SFXT!!!
Моля играчите на SFxT да изпращат допълнителна информация, дали смятат да играят с някой от DLC героите или не. Тази информация няма да се разпространява, но ще ни помогне да се ориентираме за колко броя конзоли ни трябват DLC героите. Благодаря предварително.

Jojo Bizzare Adventure HD 

Тази игра е базирана върху легендарната манга на Араки Хирохико, която излиза от 87-ма година насам. Мангата е считана за една от най-добрите продукции в този вид японско изкуство, като героите и стилът и се считат за първоизточници на много други известни манги. Тази манга също така е вдъхновила много японски създатели и художници от гейминг индустрията. Няколко героя от Street Fighter са базирани върху герои от мангата.

Специално тази игра е фокусирана върху третата част на мангата „Stardust Crusaders“, където главният герои е Jotaro Kujo – внукът на Joseph Jostar(Jojo).
Играта се вписва перфектно в цялостната стилистика на Анивенчър, съвсем нова е за широката публика и за това я избрахме.
Jojo Bizzare Adventure HD излезе днес в европейския и български PS Store. Цената е съответно 39лв и 15 паунда. Сваляте си демо версията, която е free, след което си купувате ключа.

Ето и конкретните условия:

– Платформа – PlayStation 3.
– 2 от 3 рунда, 2 от 3 игри. Който първи спечели 2 игри продължава напред.

– Директна елиминация, без групи и losers bracket.
– Финалите и полуфиналите са на 3 от 5 игри. Който първи спечели 3 игри е победител.
– Всички герои са отключени и са разрешени за ползване.
– Можете да си носите собствени контролери и аркейд стикове, както и свободно да си настройвате бутоните.
– Стандартни настройки на таймера.

Записването за двата турнира ще може да става и на място, но е силно препоръчително да направите това предварително. Изпращайте 2 имена и ник нейм на:
Skype, FB: Okita_Slavi
Mail:  kojirou_bg@yahoo.com

По време на почивките между турнирите и през останалото време в зависимост от броя на свободните конзоли, ще се играят Freeplay свободни мачове на различни други игри като: Soul Calibur V, Super Street Fighter IV:AE, Virtual Fighter 5 FS, Mortal Kombat 9 и други.

Графика за тези 2 игри е следният:

11.00 – Старт на записването за SFxT на място. През това време хората могат да се записват и за турнира по Jojo Bizzare Adventure HD, който ще започне от 16.00 часа.
* Силно препоръчително е да се запишете предварително! Може да направите това на 
Skype, FB: Okita_Slavi или на Mail: kojirou_bg@yahoo.com
Информацията, която се изисква от вас са 2 имена и никнейм.
11.30 – 15.00 – Провеждане на турнира по SFxT
15.00 – 15.30 – Почивка и freeplay на Теккен 6, Super Street Fighter IV: Arcade Edition, МК9 и Jojo.
15.30 – 17.30 – Старт на турнира по Jojo Bizzare Adventure HD, freeplay на горепосочените игри продължава паралелно на 1-2 конзоли. Това ще бъде определено спрямо броя записали се за турнира по Jojo HD.
17.30 – Край на турнира по Jojo HD и награждаване.
17.30 – 20.00 – Freeplay.

PES 2012 2V2

Най-големият български фестивал за аниме, манга, японска и западна култура, ще бъде поместен в “Party Center 4км”, София, в периода 1-2-ри септември. Именно през втория ден от програмата PES България и ПУЛСАР ЕООД ще ви очакват за поредния шоу спектакъл по виртуалните терени – турнир във формат 2 vs 2!

Регистрация на участници: 10:30

Начало: 11:00

Как да се запиша?

Като изпратите вашите три имена и nicknames, както и име на отбора, който ще представлявате, на e-mail адрес: office@7heplace.com

Guild Wars 2

Още този уикенд ще можете да се разходите из земите на Tyria, защото получавате freeplay на чисто новата Guild Wars 2, осигурена от Pulsar! Кой ще бъде в гейминг зоната след 16:30 ч.?

League of Legends 5V5

Радваме се да обявим първият турнир от PC гейминг зоната на Aniventure 2012!
Той ще бъде по любимата на всички League of Legends!
Играта ще се проведе под формата на 5v5, 3 бана/3 бана, турнирни настройки и ще се играе със собствени акаунти в EUNE. Методът на подбор ще бъде директна елиминация, single bracket и е забранено застъпването на играчи в отборите. Има място за 8 отбора в турнира, приема
т се записванията на 10. Ако има проблем (липсващ играч например), мястото ще бъде заето от резерва.
Квалификациите ще се играят на първия ден, а финалът и мачът за трето място ще бъдат на втория. Записването се извършва предварително, чрез изпращане на мейл с никове на играчите, имена на играчите, име на отбора, капитан и GSM номер на капитана. Можете да се запишете като отбор наcontact@nakama-bg.com. Краен срок за записване – 31ви август.

Специална молба към играчите на ЛоЛ

Провеждането на 5V5 турнир на каквато и да е игра е доста трудно начинание от гледна точка на логистика и мениджмънт. За това искам да помоля всички отбори и участници да спазват графика на своите срещи да седят близо до зоната с ПЦ машините. Анивенчър е събитие с множество атракциони и огромно количество хора, така че е лесно някой да се отдели от групата и да отиде да разглежда нещо интересно. Търсенето на отделни хора сред множеството е трудно и в турнир с отборен формат това може да забави графика сериозно. Благодаря за разбирането

Diablo 3

Вторият PC турнир ще бъде по Diablo 3!
Ще се проведе по формата на Speed leveling, като условията са 15 минути, без умиране, без колби, без лекуване в града. Победител е играчът с най-много опит, ако има двама с еднакво количество, се гледа златото.
Турнирът ще се проведе през първия ден на Aniventure 2012, след квалификациите на LoL. Тогава ще можете да изтеглите номер, който да определи вашия ред за игра.

Още информация за Aniventure 2012

Между стените на четирите тематични зали с площ над 2000 кв.м. ще станете свидетели на най-чакания Косплей за тази година, заедно с втората квалификация за Eurocosplay, Конзолни и PC Игрални Турнири, Манга Конкурс, Арт Изложба, Алея на Талантите, Гаражна Разпродажба, Демонстрации, Работилници, AMV състезание, Щандове с безброй артикули и др.

Билет за Първи ден, 01. Септември: 10 лв.
Билет за Втори ден, 02. Септември: 10 лв.
Билет за Двата дни, 01 и 02 Септември: 15 лв.

Билетите се продават на място в дните на провеждане на фестивала.

Advertisements

3 responses to “Aniventure 2012 Gaming Events [Update]

  1. shte ima li demonstracii na demo versiite na zaglaviqta predstaveni na E3 ili Gamescom? Meraka mi e za Assassin’s Creed III :D

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s