Forum post of the day: Kingdoms of Amalur Reckoning

Ок след 15 часа игра има едно нещо което, преди всичко останало, искам да кажа: това е играта която Fable 2 и 3 трябваше да бъдат. Amalur налучва цялата „магическа“ атмосфера и чувство за за епично приключение толкова добре, че се надявам чичо Питър да гледа адски внимателно това което пичовете от BHG са сътворили. Особено бойната система. Определено не е на нивото на един Devil May Cry или Ninja Gaiden Black, но все пак играта не е екшън-едвенчър, а RPG и в това отношение няма равна в жанра. Имаш си прости, но ефектни комбота, juggle-и, както и dodge и block cancel-и. За якото усещане спомага особено много възможността да се смесват свободно умения от трите школи в играта (Might което е за войни, Finesse за крадци/убийци и Sorcery което както се досещате е за печене на баници).

Засега повечето странични quest-ове с доста стандартни за жанра с изключение на Faction Quest–овете които радват доста и наистина показват огромното усилие което R.E. Salvatore и останалите писатели са положили в създаването на света на Amalur, както и неговата история. Чисто технически погледнато играта не е нищо особено (играя Xbox 360 версията), но пък за това арта компенсира повече от доволно (реално имаме същата ситуация като в Human Revolution) и спомага за създаването на една атмосфера която е едновременно позната за всеки фен на фентъзито, но в същото време има осезаемо собствен чар. Музиката дело на Grant Kirkhope определено спомага за това. В заключение мога само да кажа, че Amalur вероятно ще се окаже (поне за мен) най-голямата изненада за 2012 година. Определено имах очаквания към играта, но тя взе, че ги надмина изненадващо много.

Иначе според мен споменатите три pack-а включват допълнително оръжия и/или брони. Може би става дума за Fate Touched Weapon-ите които бяха достъпни като бонус за pre-order в някои сайтове/магазини в Европа и САЩ. Във всеки случай ме съмнява, че си струват. Като ефикасност най-вероятно са на нивото на item-ите от демото или малко над тях, а на 16-ти левъл споменатите вече ми изглеждат откровено смешни предвид текущата ми екипировка (blacksmithing FTW!) която напълно ги отвява.

 

Via NINJASinTIGHTS @pulsar

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s